BIO

The Bruceband “Europe’s No.1 Springsteen Tributeband”

The Bruceband is in 2003 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot één van de beste Bruce Springsteen-Tributebands met een indrukwekkende staat van dienst en met optredens in binnen- en buitenland. Bij The Bruceband kun je dezelfde sfeer verwachten als bij een Bruce Springsteen en de E-streetband-show. Een spetterend concert met muziek van Bruce en veel interactie tussen de band en het publiek.

The Bruceband heeft in 2005 een eerste CD gemaakt, Greetings from Moskou, met een knipoog naar het debuut-album van Bruce zelf. In 2008 heeft de band een huzarenstukje geleverd door Bruce’s akoestische meesterwerk Nebraska geheel met gedurfde band-arrangementen op te nemen. Voor liefhebbers een absolute must. De CD is te koop bij optredens of via de website van de band. Inmiddels wordt aan een derde CD gewerkt, die in de loop van 2010 zal worden uitgebracht.

De Boss van de lage landen heet Robert Philippi. Robert heeft wat van de voice, wat van de looks en ook wat van de uitstraling van Bruce en uiteraard de worn-out telecaster en mondharmonica bij de hand. En dat maakt een optreden van The Bruceband een feest van herkenning. De band is inmiddels erg goed op elkaar ingespeeld geraakt en door de jaren een echte vriendengroep geworden. Het plezier is duidelijk te zien en dat slaat altijd over op het publiek.

De bandleden zijn zeer gedreven en ervaren muzikanten. De ritmesectie van de band bestaat uit drummer Michael van Werven en bassist Richard Oude Vrielink. Samen zetten zij de basis neer voor het stevige rockrepertoire van de band. Gitarist is Chris Lelieveld, hij neemt de meeste gitaarsolo’s voor zijn rekening. Voor de ruige orgelpartijen en de subtiele piano en accordeon partijen is zijn Ruud van der Schaaf en Frederik Hamster verantwoordelijk. Saxofonist Dr.K speelt naast sax ook akoestische gitaar, mandoline, en percussie. 

De band speelt uitsluitend songs uit het repertoire van Bruce en beheerst inmiddels dik 6 uur van het enorme repertoire. En er komen steeds meer songs bij. Van de eerste CD tot en met de laatste. Bij elk optreden komen in ieder geval de bekende hits aan bod. Verder speelt de band ook een groot aantal minder bekende nummers, maar dat geeft ieder optreden weer een eigen sfeer. Een optreden is nooit hetzelfde. Door het enorme repertoire wat de band beheerst, doet de band net zoals Bruce inmiddels ook verzoekjes, als het maar liedjes van Bruce zijn. Neem pen en papier mee! Sinds medio 2009 doet de band ook op aanvraag volledig akoestische optredens. Sinds 2008 heeft The Bruceband haar eigen fanclub met een schitterende website. De band is ook trots op haar schare fans, die bij ieder optreden weer aanwezig zijn.

Tributebands komen de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Dat is ook logisch want een tributeband biedt betaalbaar top-entertainment op kleinere schaal.  Het is toch uniek om een topact in een kleine kroeg te zien. Wie zou Bruce niet met 100 mensen in de zaal willen meemaken? Dat kan dus! Maar tributebands staan ook in grote zalen en op festivals. The Bruceband is de absolute top BRUCE SPRINNGSTEEN tributeband in Europa. Net als het origineel is The Bruceband een super live-act die je echt eens gezien moet hebben. 

 

Agenda

There are no concerts scheduled at this moment.

 

Videos